Saturday, 3 April 2010

sudah sekian lama blog ni x diupdate..dlm sthn jari sebelah tangan pon x habis digunakan
kalo nak dikira brapa kali aku update blog ni.masa begitu pantas berlalu sampai aku x sedar sebenarnya ia dah meninggalkan kenangan2 aku di jepun selama setahun.sekarang ni la baru trasa nak mengumpulkan semula kenangan2 tu utk dibukukan dalam satu album.oleh itu,hobi baru buat masa kini ialah mengorek kembali gambar2 utk dimasukkan ke dlm photobook.photobook ni mmg menarik..gambar2 anda akan dialbumkan dlm bentuk buku yg disusun mengikut kreativiti masing2..harga mungkin agak mahal tapi rasany agak berbaloi bila dikirakan yg album ni
masih selamat walopon disimpan beberapa tahun melainkan rumah anda dilanda banjir.
nak tau klik di sini

selamat mencuba!


posted by intan at 21:56

0 comments Photobucket
Tuesday, 27 October 2009

"x mungkin layang-layang boleh dilayangkan dengan 2 tali"
-TMT HR Dept.

Mmg mungkin ada kebenarannya..


posted by intan at 21:12

1 comments Photobucket
Friday, 16 October 2009

"kita x perlu jadi org lain"
-nashrah hani

kata2 yg menusuk kalbu dan penuh bermakna..



posted by intan at 22:14

3 comments Photobucket
Sunday, 7 June 2009

salam sahabat2 semua.memandangkan deja telah membuat permintaan utk aku mengemaskinikan blog ini dia samping aku sndrik mahu berkongsi sedikit cerita semenjak kepulangan ke tanah air ini.sepadan dgn tajuk blog kali ini aku akan menceritakan betapa betuahnya aku sejak pulang dua bulan yg lalu.
tuah pertama:setiap hari aku dihantar pergi dan dijemput pulang oleh abah dari kilang.lebih best lg,balik2 je hidangan pasti terhidang.hehehe..
tuah kedua:aku ditempatkan di planning management department.tugas aku ialah utk membuat perancangan belanjawan harta syarikat.hari2 tgk nilai wang.x perlu buat kerja2 berat,duduk dalam bilik aircond je..hehe...
tuah ketiga:padang serai ada line broadband.abg aku ckp perlis kangar je dapt dapat line.cukup bertuah aku dok padang serai yg sket hari lg ni bakal jadik bandaraya.cuma kalau dulu update blog 25 minit skrang jadik 125 minit la disebabkan line x memuaskan.ahahaha..
tuah keempat:aku menjadi antara org bertuah kehilangan dokumen2 yg dipos laju pada ejen yg menguruskan pengeluaran kereta.sampai ari ni x sampai2 jua surat itu.
tuah kelima:inila yg plng bertuah smnjk aku balik ni.aku kehilangan beg duit dan juga telefon merahku dek dicurik org di rumah kenduri.pencuri tu telah menyonglap purse aku yg ala2 purse united colour tu dan talipon samsung aku yg baru berusia 2 bulan dan meninggalkan alat2 kecantikan aku yg tidak berjenama tinggi itu.yela,pencuri xnak pakai cap ayam .tapi apa2 pun mgkn salahku jua meninggalkan handbag aku dgn penuh yakin walopon di dalam bilik.maka,sahabat2 sekalian,ingtlah malaysia bukannya jepun yg barangan anda sentiasa ada jaminan keselamatannya.

sekian terima kasih dan jumpa lagi.


posted by intan at 21:41

0 comments Photobucket
Sunday, 26 April 2009

ohisashiburi..lama sggh x melawat blog ini.rasa2nya mahu saje menamatkan riwayat blog ini berdasarkan niat asal dahulu yg mahu menulis hanyalah utk mengisi masa terluang ketika zaman muda2 sbg seorang pelajar.(dgn erti kata lain aku cuba mengatakan bahawa aku kini sedang sibuk sebagai wanita bekerjaya)akan tetapi aku telah membuat keputusan utk meneruskan shj blog ini tetapi bukan buat masa skrang.tggulah bila wanita bekerjaya ini punya mood utk menulis semula.
jaa baibai..all d best to all!


posted by intan at 17:55

0 comments Photobucket
Sunday, 11 January 2009

Surah 105. Al-Fil
أَلَمْ تَرَ كَيْفَ فَعَلَ رَبُّكَ بِأَصْحَابِ الْفِيلِ
أَلَمْ يَجْعَلْ كَيْدَهُمْ فِي تَضْلِيلٍ
وَأَرْسَلَ عَلَيْهِمْ طَيْرًا أَبَابِيلَ
تَرْمِيهِم بِحِجَارَةٍ مِّن سِجِّيلٍ
فَجَعَلَهُمْ كَعَصْفٍ مَّأْكُولٍ

(105:1 Have you not seen how your Lord dealt with the people of the elephant?
(105:2) Did He not cause their plan to end in vain?
(105:3) and sent down on them swarms of birds
(105:4) which pelted them with stones of baked clay
(105:5) Then He rendered them like straw eaten up by cattle.
Ya Allah ya Tuhan kami,dengan kekuasaanMU hentikanlah kekejaman terhadap saudara-saudara kami.Ameen..


posted by intan at 15:59

1 comments Photobucket
Sunday, 21 December 2008

berminat utk memiliki life?
メーカー名 :ホンダ 車種名 :ライフ 排気量 :660 cc 年式 :平成10年
走行距離:弱冠76,110 km 色系統 :シロ系 車検有効期限 :平成22年10月まで
ミッション :オートマチック(AT) ドア数 :5ドア
乗車定員数 :4人乗り(boleh disesuaikan mengikut fizikal penumpang)
駆動方式 :2WD 燃料 :ガソリン

装備(オプションなど)情報:ナビゲーション,テレビ,エアコン,CD,スペアタイヤ,エアバッグ,禁煙車,パワーウィンドウ,集中ドアロック,ペット同乗歴なし
Merujuk kepada gambar yg di atas bahagian tepi kiri life terdapat kesan kemekan dek kesan langgaran yg mungkinboleh dikategorikan sebagai kes langgar lari yang mengakibatkan kami tidak mendapat sebarang gantirugi disebabkan oleh keadaan kami yg kurang bijak ketika itu melepaskan pesalah pergi tanpa laporan polis.Oleh itu,kami bersepakat utk memberi servis tambahan iaitu bakal pemilik akan turut menerima sebotol cat putih mini,ambi pure,bekas tisu dan tong sampah lilo(sile lihat gambar),cd kompilasi lagu pelbagai bahasa,peralatan mencuci kereta,payung,buku peta gunma,kad minyak cosmo dan juga tayar studless yg diterima drpd pemilik terdahulu.
Posted by Picasa
Pastikan tindakan pertama anda apabila dilanggar ialah
menghubungi pihak polis.


posted by intan at 15:47

2 comments Photobucket
profile



wishlist



links



tagboard



Photopages



friends



favourite